24.6.2021. 13:38
0
Dodijeljena prva akreditacija za visokoškolske ustanove u Brčko distriktu BiH
Menadžment Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija eMPIRICA iz Brčkog danas je organizirao konferenciju za medije povodom dobijanja institucionalne akreditacije, što je prva institucionalna akreditacija u Brčko distriktu BiH dodijeljana jednoj od nekoliko visokoškolskih ustanova koje djeluje u tom gradu.

Direktor Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija mr.sc. Muhdin Mujačić naglasio je da je dodjela akreditacije rezultat predanog i kvalitetnog rada u obrazovanju studenata, posvećenosti razvoju vlastitih resursa, kapaciteta i kvaliteta, postupanja i djelovanja isključivo u zakonskim okvirima, ali i šestogodišnjeg nastojanja da se realizuje proces akreditacije koji je pokrenut još 2015. godine.

- Dana 17.06.2021. godine od strane Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, a na osnovu preporuke Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH (HEA BiH), Visoka škola eMPIRICA dobila je Rješenje o institucionalnoj akreditaciji. Ono što smo radili sve ove godine urodilo je plodom, eMPIRICA je uspjela zadržati visok nivo kvalitete, a ovom akreditacijom diploma naših studenata postaje još snažnija, ne samo na tržištu Bosne i Hercegovine nego i na međunarodnom tržištu rada. Ova akreditacija nam također omogućuje da od ove školske godine ponovo za naše studente poslovne informatike organiziramo transnacionalni studij koji studentima nudi dvojnu diplomu – diplomu Visoke škole računarstva eMPIRICA i diplomu 'Visoke škole za poslovne vede' iz Slovenije – izjavio  je Mujačić.

On je kazao da u okviru Visoke škole računarstva i poslovnih studija eMPIRICA djeluju dva studijska programa, jedan je poslovna informatika, a drugi je inženjerska informatika koja je dosta popularna na tržištu jer se bavi najsavremenijim tehnologijama. 

Mujačić je istakao da studenti te visokoškolske ustanove po završetku studija dobijaju izuzetne kompetencije i gotovo svi zaposlenje.

Student treće godine studija na smjeru inženjerska informatika Gavrilo Mitrović je kazao da se na Visoku školu računarstva eMPIRICA upisao po preporuci prijatelja koji su tu studirali.

-Korektan i susretljiv odnos profesora, kvalitetna oprema koja omogućuje i kvalitetnu nastavu, razlozi su zbog kojih bih ovu ustanovu preporučio svim budućim studentima koje zanimaju informatika i savremene informatičke tehnologije - kazao je Mitrović.

Zahtjev za akreditaciju do sada su podnijele još tri visokoškolske ustanove sa sjedištem u Brčko distriktu dok je još jedna ustanova podnijela zahtjev za osnivanje.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.