24.6.2021. 16:56
0
Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH
Predstavnici CARE International Balkans i pet bh. nevladinih organizacija održali su danas u Bratuncu partnerski sastanak u okviru projekta "Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH", tokom kojeg su razgovarali o produžetku projekta, te posjetili imanje Udruženja "Maja Kravica".

Projekt implementira CARE International Balkans i pet bh. nevladinih organizacija uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije, sredstvima Austrijske razvojne kooperacije, a s ciljem pružanja infrastrukturne, tehničke, te stručne podršku partnerskim organizacijama, s posebnim fokusom na socijalna preduzeća koja zapošljavaju predstavnike marginaliziranih skupina.

Udruženje "Maja Kravica“ je jedna od organizacija koja je osnažena u smjeru pružanja direktnih usluga lokalnom stanovništvu. Tokom ove godine, socijalno preduzeće ovog udruženja OZP "Žena“ kroz projekta podržano je u izgradnji objekta kuhinje, kupovine kuhinjskih elemenata i posuđa, te izgradnji hladnjače za potrebe usluga keteringa. 


-Partneri su imali priliku danas da vide u rodu i već u berbi hektar maline s kojeg se očekuje rod od oko 10 tona čija vrijednost po trenutnim cijenama je više od 40.000 KM od kojeg veliki dio prihoda ide angažiranim sezonskim radnicima, od kojih je mnogima ovo jedan od najvažnijih prihoda tokom godine. Danas smo razgovarali i o uslugama keteringa OPZ “Žena”, produžetku projekta, te fokusima svih pet NVO tokom tri mjeseca produženja - kazao je projekt menadžer Branislav Tanasijević, saopćili su organizatori. 


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.