24.6.2021. 17:43
0
Nastavak razgovora iz marta, penzioneri pozdravljaju podršku Vlade FBiH
Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH Redžo Mehić izjavio je danas za Fenu da će jednokratna pomoć za penzionere biti obračunata uz julsku penziju i isplaćena 5. augusta ove godine.

Podsjetio je da je održan sastanak između predstavnika Saveza i Vlade FBiH na kojem su oni obrazložili svoje najskromnije zahtjeve za pomoć penzionerima. A ovo je bio nastavak razgovora koji su započeti 26. marta.

Mehić je naveo da su zbog ekonomskih kretanja i ukupne situacije penzioneri uskraćeni za redovno usklađivanje penzija, jer su oba faktora na osnovu kojih se vrši usklađivanje negativna - rast BDP-a i rast troškova života.

Istakao je da im je Vlada ponudila podršku za prevazilaženje teškog materijalnog statusa penzionera u vidu jednokratne pomoći.  Pojasnio je da će ta podrška biti diferencirana za dvije grupe penzionera - od onih sa najnižom penzijom do onih sa zagarantovanom i ostale između te kategorije do onih s najvišim penzijama.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.