25.6.2021. 9:51
0
Otvoreno pismo Anera Žuljevića predsjedniku FBiH Marinku Čavari vezano za Odluku o imenovanju Komisije za vrijednosne papire
Početkom juna, tačnije 03.06.2021. godine sam Vam dostavio zahtjev u kojem tražim konkursnu dokumentaciju za obabrane kandidate kao i rang listu bodovanja - navodi Aner Žuljević u otvorenom pismu.

"Želim Vas podsjetiti da ste navedenu dokumentaciju dužni dostaviti uz raniju odluku o imenovanju, jer je ista formalno pravno nepotpuna da bi u skladu sa poslovnikom bila stavljena na dnevni red. Javno Vam postavljam pitanje zašto krijete stručnu spremnu kandidata i konkursnu dokumentaciju, jer sve navedeno samo potvrđuje sumnje kako je kompletan proces politički kontaminiran i predstavlja nastavak neodgovornosti u koju ste nas kao rukovodstvo FBiH odveli prethodnih godina, praktično od prve konkursne procedure." piše u otvorenom pismu Anera Žuljevića, upućenom predsjedniku FBiH Marinku Čavari.

"Ispunjavanje želja predsjednika stranaka preko ovako važne Komisije neće biti moguće i to morate konačno shvatiti, jer ne postoje ni domaći ni međunarodni pritisci koji će mene lično, a nadam se i sve ostale savjesne delegate, natjerati da ovako važan instrument predamo vladajućim politikama u ruke" - navodi se u daljnjem tekstu ovog otvorenog pisma,

"Još jednom Vas javno podsjećam kako je Član 6 . Zakona jasno definisao šta članovi komisije moraju formalno pravno ispuniti kao uslove, te građani i međunarodni faktor u našoj zemlji moraju znati da u ovom momentu članovi Parlamenta nemaju niti jedan dokaz da su predloženi kandidati ispunili navedene uslove, sto je pravni nonsens." navodi Žuljević.



Navedeni uslovi ne predstavljaju nikakvu tajnu, te je jasno kako se radi o izjavama koje imamo pravo vidjeti, kao i biografije kandidata uz rang listu čime osiguravamo našu zakonsku ulogu da komisijom upravlja struka, a ne politika.

"Ukoliko se i dalje oglušite na moj formalno-pravni zahtjev, koji sam Vam dostavio po prethodno navedenim uslovima, na koji imam pravo, te ne dostavite traženu dokumentaciju potvrdit će se kontinuitet vaše lične neodgovornosti u kojoj godinama namjeravate politički kontaminirati komisiju praveći nemjerljivu štetu privredi." završava Žuljević.



(Amer Mujezinović) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.