28.6.2021. 9:16
0
Nacrt Zakona o visokom obrazovanju KS u Skupštini 8. jula
?U četvrtak 8. jula bit će održan nastavak rada 38. Radne sjednice na kojoj su preostale brojne tačne dnevnog reda, među kojima i 21 izvještaj o radu i poslovanju za 2019. i 2020. godinu, piše novinska agencija Patria.

Nakon te sjednice planirana je nova sjednica s početkom u 12 sati na kojoj će biti razmatran Nacrt Zakona o visokom obrazovanju KS koji je u proteklom periodu izazvao brojne reakcije unutar akademske i studentske zajednice. U izradi zakona učestvovalo je 26 članova Komisije koju je formiralo Ministarstvo u januaru 2021. godine. 

Ministrica za visoko obrazovanje, nauku i mlade KS Melika Husić-Mehmedović očekuje podršku zastupnika ovom zakonu, a nakon čega će uslijediti javne rasprava zainteresiranih strana kako bi se došlo do najboljeg mogućeg zakonskog rješenja. Zakon bi trebao se ponovo naći pred zastupnicima krajem avgusta kako bi se od naredne akademske godine počeo s primjenom, navodi se u tekstu agencije PAtria.

Slićna situacija bila je i 2017. godine kada je važeći Zakon o visokom obrazovanju usvojen krajem jula, a u primjeni bio već od nove akademske godine 2017/2018.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.