5.7.2021. 10:27
0
Majka ubijenog Davida Dragičevića daje iskaz u Tužilaštvu BiH
Majka ubijenog mladića Davida Dragičevića Suzana Radanović danas će biti saslušana u Tužilaštvu BiH u svojstvu svjedoka nakon što je Tužilaštvo BiH preuzelo slučaj od Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske.

"Preuzeti predmet Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, odnosi se na istragu kaznenog djela protiv života na štetu oštećenog Davida Dragičevića iz Banja Luke", saopćeno je iz Tužiteljstva BiH u aprilu ove godine.

Tužiteljica Ozrenka Nešković uputila je poziv za salušanje Suzani Radanović koja će iskaz dati uz prisustvo advokata Ifeta Ferageta.

Radanović je danas medijima rekla da očekuje hapšenja u Banja Luci koja će dovesti do izvršilaca ubistva. 

"Očekujem da dođemo do ubica, nalogodavaca i onih koji su zataškavali ubistvo", kazao je Radanović.

Smrt Davida Dragičevića nije rasvijetljena ni više od tri godine nakon što je mladića nestao, a nakon nekoliko dana njegovo beživotno tijelo je pronađeno u ušću rijeke Crkvena u Banja Luci u martu 2018. godine.

Iako je tada njegova smrt okvalificirana kao utapanje, porodica Dragičević tvrdila je da je David otet, mučen, a na kraju ubijen.

Za to su optužili policijski i politički vrh u Republici Srpskoj.

Tijelo Davida Dragičevića je izmješteno sa groblja u Banja Luci i prebačeno u Austriju gdje žive njegovi roditelji. Davor Dragičević, otac stradalog mladića morao je napustiti Banja Luku, a ukoliko bi došao u taj grad prijeti mu hapšenje.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.