5.7.2021. 17:59
0
Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio dopune zakona o doprinosima
Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas je jednoglasno usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa po skraćenom postupku.

Esma Jahić iz Ministarstva finansija FBiH obrazložila je da je osnovni razlog za izmjene spomenutog zakona to što obrazac prijava uplaćenih doprinosa za lica osigurana po drugim osnovama, koji se odnosi na prijavljivanje uplaćenih doprinosa za istaknute samostalne umjetnike u skladu sa posebnim kantonalnim zakonima, dosad nije postojao.

- Predložena dopuna zakona rješava taj problem - dodala je Jahić.

Poslanica Naše stranke Miomirka Melank izrazila je zadovoljstvo što je taj problem prepoznat, a radi se o jednostavnoj dopuni zakona koja se sastoji od jednog obrasca koji će omogućiti istaknutim umjetnicima da im doprinosi koje su kantoni već uplatili budu i raspoređeni.

Dodala je da vjeruje da će i sportisti na osnovu te izmjene biti u prilici da ostvare neka od svojih prava.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.