6.7.2021. 8:34
0
Zbog čega je SIPA dolazila na KCUS, te šta danas planiraju da rade
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) ponovo su jutros ušli u KCUS, najveću zdravstvenu ustanovu u Bosni i Hercegovini, prenosi Dnevni Avaz.

Inspektori ove agencije postupaju po naredbi Općinskog suda u Sarajevu i riječ je o nastavku aktivnosti od 5. jula.

Prekjučer je SIPA s KCUS-a izuzela dokumente o liječenju Palića i Hote, pacijenata koji su preminuli prije tri mjeseca u ovoj zdravstenoj ustanovi pod vrlo čudnim okolnostima, prenosi Avaz.

Aktivnosti ove policijske agencije vrše se pod nadzorom Tužilaštva KS koje je vodi istragu u vezi s teškim krivičnim djelima protiv zdravlja ljudi i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Kako saznaje Avaz, realizirana je tek jedna od četiri naredbe Općinskog suda Sarajevo.

Današnje aktivnosti odnose se, između ostalog, i na predmete koji se tiču tretmana svih pacijenata koji su boravili u KCUS od otvaranja COVID odjeljenja pa do njegovog zatvaranja.

Advokat porodice Palić i Hota Damir Koldžo 11. juna podnio je krivičnu prijavu protiv Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

(H. Ahbabović)

KCUSSIPA
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.