7.7.2021. 14:45
0
Tegeltija se pravdao da Vijeće ministara "nije bilo u prilici" da razmatra odluku da se 11. juli proglasi Danom žalosti
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija (SNSD) kazao je danas da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH jučer krajem dana dostavilo prijedlog odluke da se 11. juli proglasi Danom žalosti na teritoriji BiH te da Vijeće ministara nije bio u prilici da razmatra tu odluku.

On je tako odgovorio na pitanje dopredsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića (samostalni poslanik) na današnjoj sjednici Doma.

Zvizdić je pitao zašto Vijeće ministara nije donijelo tu odluku, kao što je to bio slučaj od 2015. do 2019. godine, a Tegeltija je podsjetio da Vijeće ministara nije bilo u prilici razmatrati tu odluku ni prošle godine jer je tada bio "oboren" dnevni red redovne sjednice Vijeća ministara.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.