8.7.2021. 17:26
0
Zahiragić: Gdje su nestala dva glasa u Skupštini KS
Zastupnik SDA u Skupštini KS Haris Zahiragić danas je pokrenuo inicijativu kojom se traži od Vlade KS da hitno zaposli mlade doktore, koji su u vrijeme trećeg vala pandemije koronavirusa radili u Covid odjeljenjima bolnica i domova zdravlja. nakon što je prošao treći talas, ovim mladim ljudima nisu produženi ugovori, tako da nisu uspjeli ispuniti uslove za obavljanje specijalizacije.

Međutim, većina u Skupštini KS je odbila ovaj prijedlog. Ono što je kao posebno zanimljivo istakao je predomišljanje pojedinih zastupnika.

- Nažalost, samo 14 glasova je bilo za inicijativu (SDA, DF i SBB), ostali su bili suzdržani... Čak i zdravstveni radnici u njihovom redovima.

Interesantno je da je prije pojedinačnog izjašnjenjavanja bilo 16 za, a da je poslije bilo 14 za, dakle dva zastupnika su morala slijediti želje šefova trojke, a ne vlastiti osjećaj za opšte dobro.

Ne znam da li su svjesni za šta nisu glasali ili je stvar politike, ali u svakom slučaju neka im je na savjest - ukoliko je imaju!

Tekst prijedoga zaključaka:

"1. Zadužuje se Vlada Kantona Sarajevo da odmah i bez odlaganja obezbijedi prijem svih mladih doktora koji su bili angažovani u borbi protiv pandemije Covid-19 u javnim zdravstvenim ustanovama, na period od najmanje godinu dana, a zatim i svih mladih doktora koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje KS.

2. Zadužuje se Vlada Kantona Sarajevo da napravi Program i na sistemski način dugoročno riješi prijem svih mladih doktora iz Kantona Sarajevo, to jeste Program koji će omogućiti svim mladim doktorima godinu dana radnog iskustva, a kako bi dobili priliku za prvo radno iskustvo i stekli uslove za specijalizaciju."

I da, zadovoljstvo je biti na drugoj strani!, napisao je Zahiragić na Facebooku.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.