8.7.2021. 19:22
0
Denis Zvizdić otkrio da li će se kandidovati za člana Predsjedništva BiH
Nakon što je Denis Zvizdić napustio SDA, jedna od stvari koje su najviše zanimale javnost jeste namjerava li naredne godine stati na crtu Bakiru Izetbegoviću i kandidovati se za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na općim izborima.

Zvizdić je, gostujući u O Dnevniku, prokomentarisao ovu mogućnost. Kaže, u ovom trenutku je bilo kakva kandidatura od bilo koga neprimjerena.

- Bosna i Hercegovina se suočava sa pandemijom, dolazi četvrti val i, nažalost, BiH je treća zemlja po broju umrlih u svijetu. U ovom trenutku nemamo ni vakcine, što će ostati najveća mrlja ovog mandata ove izvršne vlasti. Ekonomija gubi privredne tokove. Nije se niti pristojno niti poželjno kandidovati, istakao je Zvizdić. 

Dodaje, njegov izlazak iz SDA nema veze sa foteljama i funkcijama.

- Kandidatura nije moj imperativ. Ja sam napustio zonu komfora u koju mnogi žele da uđu. Moj odlazak iz SDA kao osnovu ima namjeru da se borim i dalje za one interese i prioritete države koje ja smatram da mogu pomoći Bosni i Hercegovini. Dakle, kandidatura mi nije imperativ, ali ne isključujem tu mogućnost, poručio je.

(Ajdin Balićevac)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.