20.7.2021. 19:32
0
SDPBiH - Zaustaviti jednostrane poteze načelnika Srebrenice Mladena Grujičića
Socijaldemokratska partija (SDP) BiH smatra sramnim poteze načelnika Srebrenice Mladena Grujičića, koji je naredio skidanje banera-čestitki za Kurban-bajram, postavljenih od Bošnjaka povratnika u ovaj grad.

- Osuđujemo i njegovo opravdanje da se ne smiju postavljati bilo kakvi drugi baneri, osim onih koje je odobrila Opština.

Podsjećamo načelnika da u postavljanju banera nema nikakvih drugih namjera, osim onih vjerskih, te da je normalno da i svoje banere-čestitke postavljaju i ostali vjernici - ističu iz SDP-a.

Također apeluje na naćelnika  Grujičića, ali i na rukovodstvo Opštine Srebrenica, da učine sve kako se ovakve situacije više ne bi ponavljale i kako bi se svim građanima Srebrenice dozvolilo da slobodno obilježavaju svoje vjerske praznike.

- Ono što Srebrenici i njenim građanima sigurno ne treba su ovakve situacije, koje narušavaju ionako krhke međuljudske odnose i plaše bošnjačke povratnike - ističe se u saopćenju SDPBiH.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.