22.7.2021. 12:37
0
Izložba o razvoju, rušenju i obnovi Starog mosta u Centru za kulturu
Izložba arhivske građe "Mostar Stari grad, razvoj-rušenje-obnova" autora Amira Pašića bit će otvorena u mostarskom Centru za kulturu u petak, 23. srpnja, u 20.30 sati.

Mostarska publika, ali i strani gosti koji se u Mostaru nađu na datum obnove Starog mosta, moći će pogledati vrlo zanimljivu izložbu o razvoju, rušenju i obnovi mostarskog starog grada, zahvaljujući bogatoj privatnoj arhivi Amira Pašića, priopćili su organizatori.

Pašićevo djelovanje povezano je, među ostalim, i s nominacijom Mostara za upis na UNESCO listu zaštićene kulturne baštine. Predavač je na brojnim sveučilištima i višestruko nagrađivan, širom svijeta održao je više od 100 konferencija na temu Mostara i Starog mosta, a poslije rata vodio je projekte za Fondaciju Aga Kahn i Islamsku konferenciju.

"Trebalo bi iskoristiti značaj Starog mosta i njegovu poziciju na svjetskoj listi UNESCO-a. Trebamo i dalje razvijati stari grad, da to bude osnovica za ekonomski razvoj, a ne da samo brojimo turiste, nego da se jednostavno razvijaju djelatnosti, da se formira neki sistem obrazovanja", stoji u priopćenju.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.