28.7.2021. 17:49
0
Blokadama Dodik više ruši opoziciju nego BiH, građanima ostaju prazni novčanici
Građani RS-a nemaju ništa od nerada njihovih političkih predstavnika u državnim institucijama. Jedini dobitnik, ali privremeno je Milorad Dodik koji je još jednom skrenuo pažnju sa važnih stvari. Jedna od njih je proces protiv glavne državne tužiteljice Gordane Tadić koja je nepravosnažno smijenjena s pozicije koju je prema pisanju medija koristila i za „prvog kod Srba“. Sumnja se da je protiv Dodika već arhivirano šest krivičnih prijava - piše agencija Patria.

Dodik nam je na primjeru Neuma pokazao spremnost da vatra proguta imovinu građana, ali i njegove koalicione partnere iz HDZ -a. Nije Dodik htio dati helikopter da se gasi požar jer njemu treba vatra koja ipak neće spržiti sve njegove grijehe. U vatru je Dodik gurnuo i opoziciju iz RS –a nesposobnu da se s Dodikom uspješno takmiči u bilo čemu osim u raspirivanju mrženje i negiranju genocida. Bez toga opet se otvara priča o raspodjeli prihoda od PDV gdje Dodikovi prijatelji iz F BiH prema tvrdnjama federalnog zastupnika Nihada Čolpe RS-u velikodušno poklanjaju godišnje i do 700 miliona maraka - navodi Patria.

Smiješna je blokada državnih institucija iz RS-a u kojoj ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić o trošku države boravi u Budvi. Zvanično je na odmoru, ali je podigao dnevnicu i poveo službenog vozača. Za pravdanje troška ministar je napisao da je u radnoj posjeti. Da je napuštanje državnih institucija samo igra pred godišnje odmore pokazuje i najava predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltije da će ići na naredni sastanak oko mini šengena. Kako se u politici ništa ne dešava slučajno iza ovoga se može kriti i ne tako više skrivena namjera Tegeltije da sa još nekolicinom SNSD-ovaca među kojima je navodno i predsjednica RS-a Željka Cvijanović da konačno sruše Dodika.


Vjetar u leđa im daju i sve jasniji znaci da bi se predsjednik SNSD-a uskoro mogao naći i pod sankcijama EU. Činjenica je da Dodika više sa istim žarom ne brani ni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kojem je on odavno postao veliki teret za vratom. Na kraju sam Dodik bi mogao derogirati stavove koje je nametnuo ostalim srpskim predstavnicima u državnim institucijama. Očekuje se da će on ipak doći na noge novom visokom predstavniku u BiH, a ako i ne dođe u Predsjedništvo BiH bi ga mogle natjerati tačke dnevnog reda koje sada ipak kroji Željko Komšić. Ako Dodik ne bude radio Predsjedništvo BiH bi bez njega moglo donositi važne odluke - navodi agencija Patria.


Zato nije čudo što je Dodik predložio opoziciji da formiraju jedinstvenu vladu. Time bi opozicija preuzela ulogu vatrogasca koji je unaprijed osuđen da „izgori“ u vatri. Kada se sve sabere i oduzme jasno je da će srpski predstavnici brzo natrag u državne institucije jer u njima se ipak najbolje brani i RS kojoj će trebati para. A građani, e za njih će ovo biti još jedna besplatna predstava iz koje će opet izaći praznih novčanika.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.