29.7.2021. 17:35
0
Sastanak ministra Envera Hadžiahmetovića i predsjedavajućeg Općinskog vijeća NG Mirze Selmbegovića
Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović posjetio je jučer Općinu Novi Grad Sarajevo. Hadžiahmetović je u Novom Gradu boravio na poziv predsjedavajućeg Općinskog vijeća Mirze Selimbegovića. U fokusu posjete bilo je vodosnabdijevanje na području Novog Grada, posebno onih dijelova općine koji problem snabdijevanja vodom vide kao primarni.

Sastanku su prisustvovali i zamjenica predsjedavajućeg Općinskog vijeća Maja Muftić - Dedović, izvršni direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija” Adnan Šerak, te predstavnici mjesne zajednice Dobroševići. Tokom susreta najavljena je intenzivnija saradnja u rješavanju navedenih problema, a nakon sastanka prisutni su obišli naselja koja imaju problem sa redovnim snabdijevanjem vodom.

- Ministar Hadžiahmetović je predložio da se formira stručno tijelo, koje će biti sastavljeno od predstavnika Ministarstva, Općine i KJKP “ViK”, kao i mjesnih zajednica, kako bi se poduzele aktivnosti koje će vrlo brzo proizvesti efekte, ali i napraviti plan za dugoročno rješavanje problema u snabdijevanju vodom i odvodnje otpadnih voda - saopćeno je iz press službe.

Predsjedavajući Selimbegović je zahvalio ministru Hadžiahmetoviću i direktoru Šeraku na posjeti i istakavši značaj rješavanja ovih pitanja, jer Novi Grad ima naselja koja još uvijek nemaju uredno vodosnabdjevanje, a veći dio općine nema urednu odvodnju otpadnih voda.

"Ovo jesu kompleksni problemi, i za njihovo rješavanje trebaju velika ulaganja, ali je važno da se konačno započnu aktivnosti i postepeno radi na njihovom rješavanju", kazao je Selimbegović.
 


(Amer Mujezinović)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.