30.7.2021. 15:51
1
Lukač: Nisam u sukobu s Dodikom, svi znaju da je imao operaciju vilice
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Banjoj Luci da je priča o sukobu između njega i lidera SNSD-a Milorada Dodika spekulacija, prenosi Srna.

- Opozicija već godinama pokušava da pravi sukob između Dodika i mene, vjerovatno znaju zašto im smetam ja, a zašto Dodik i zašto bi voljeli da postoji sukob između nas. Ništa takvo ne postoji, nije se dešavalo niti će se dešavati -rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

Lukač je naglasio da ima svoj odnos prema Dodiku i kao čovjeku i kao predsjedniku stranke, te da mu ni u jednom trenutku nije palo na pamet da se fizički obračunava s njim, niti je kad bilo razloga za to.

- Ljudi koriste za dnevnu politiku čak i situaciju kada čovjek ima zdravstveni problem, jer svi znaju da je Dodik imao operaciju vilice. Ima situacija u kojima imamo različita mišljenja, ali uvijek donesemo zajednički zaključak koji je u najboljem interesu građana Republike Srpske - istakao je Lukač.

Na pitanje da li je priča o koncentracionoj Vladi Dodikov pokušaj da ga smijeni sa mjesta ministra unutrašnjih poslova, Lukač je upitao zašto bi Dodik rušio postojeću Vladu i pravio neku koncentracionu samo da bi njega “izgurao”.

- On to može da uradi kada hoće jer sam došao u Vladu i preuzeo Ministarstvo unutrašnjih poslova na njegov poziv i kada on kaže da ja više nisam potreban ovdje, ja ću otići iz MUP-a, to je najmanji problem. Nema potrebe da on izmišlja bilo kakve konstrukcije da bi se mene riješio, kao što to opozicija pokušava da predstavi - poručio je Lukač.

(Ajdin Balićevac)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.