31.7.2021. 14:07
0
Adnan Šteta izabran za predsjednika KO SDP BiH Sarajevo
Na izvještajno-izbornoj konferenciji SDP BiH Sarajevo delegati konferencije su izabrali za novog predsjednika KO SDP BiH Sarajevo Adnana Štetu, koji obavlja dužnost ministra saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo. Prilikom svog obraćanja Šteta je naglasio da će zajedno izgraditi organizaciju koja će dalje graditi bolju državu, bolji grad i bolju partiju - prenosi agencija Patria.

"Znamo kako to uraditi, zajedno mi to možemo, mi smo jedina partija koja ima kapacitet za ozbiljne promjene kakve Sarajevu i Bosni i Hercegovini trebaju i na nama je generacijska obaveza da se suočimo sami sa sobom i sa problemima koje tište naše društvo. Imamo generacijsku obavezu da napravimo krupne korake naprijed.

Današnji izbor je velika čast ali i mnogo veća odgovornost. Nemamo puno vremena i idemo na posao odmah. Dozvolite da moja ali i naša djela govore više od riječi", Istakao je Šteta u svom govoru - prenosi Patria.

U nastavku Konferencije delegati će izabrati 25 članova Kantonalnog odbora i 5 članova Nadzornog odbora, dok će se na konstituirajućoj sjednici odbora izabrati sekretar, potpredsjednici i Predsjedništvo organizacije. Delegati Konferencije su jednoglasno podržali rad kadrova SDP-a u Vladi Kantona Sarajevo i rad gradonačelnice Grada Sarajeva.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.