2.8.2021. 9:01
0
I danas možete otići bez najave na vakcinaciju u Zetru
U dvorani Juan Antonio Samaranch i danas će biti održana masovna vakcinacija građana bez najave od 8 do 20 sati. Za vikend je utrošeno 4.637doza AstraZeneca vakcina koje su bile na raspolaganju građanima. S obzirom da je bilo predviđeno 4.000 vakcina po danu, interes građana za masovnu imunizaciju nije bio na očekivanom nivou.

Moguće je da će masovna imunizacija biti i produžena s obzirom da nisu utrošene sve vakcine, a pristižu i nove količine i drugih vakcina. 

Očekivano ili ne, očito je da građani Sarajeva još nisu spremni primiti vakcinu ili ne onu koja se nudi ova tri dana. 

Građani bi voljeli da mogu birati vakcinu kao što je bio slučaj u Srbiji kada je u jednom trenutku bilo moguće birati između četiri vakcine. 

U FBiH još se ne upotrebljava Sputnik niti je bilo donacija te vakcine, dok su u upotrebi AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm i Sinovac. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.