13.8.2021. 12:17
0
Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu za 'nedozvoljen promet akciznih proizvoda'
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Mirka Lazića, rođenog 1970. godine u Bosanskom Šamcu, državljanina BiH jer je nezakonito pribavio veću količinu akcizne robe - duhana, koji nije bio obilježen kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom BiH, s namjerom da duhan proda njemu poznatoj osobi.

Prema navodima optužnice, optuženi je rezani duhan u količini od 250 kilograma, zapakovan u PVC vreće, za koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju, prevozio u motornom vozilu, te je zatečen prilikom kontrole na području mjesta Sibovac u općini Gradačac i u toj namjeri spriječen od strane ovlaštenih službenih osoba Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

Optuženi se tereti za krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.