13.8.2021. 21:35
0
Bursać o Dodiku: Ugrožava ljudske živote, dobili smo još jednog Karadžića i Mladića
Novinar i kolumnista Dragan Bursać osudio je ponašanje Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH koji ne želi dati saglasnost za angažman helikoptera Oružanih snaga BiH dok požari jedu našu zemlju.

"Da je samo ovo uradio u svojoj političkoj karijeri, Milorad Dodik bi u bilo kojoj zemlji svijeta završio u zatvoru jer svojom odlukom direktno ugrožava ljudske živote i imovinu građana zemlje čiji je najviši funkcioner. Zamislite vi samo profil osobe koja svjesno i namjero dopušta uništavanje svoje zemlje. Zamislite vi kakav nitkov moraš biti da bi radio to što radiš? I još gore, zamislite vi samo šta je takva osoba u stanju raditi u budućnosti.

Meni je kao čovjeku teško i ne mogu da vjerujem da smo dobili još jednog Radovana Karadžića ili Ratka Mladića tu gdje jeste. Ponajviše mi je teško što srpski narod u BiH ćutke prihvata ovakvu personu i dopušta joj da bruka cijeli jedan narod.

I sad na kraju zamislite situaciju u kojoj umjesto Jablanice gore dijelovi laktaške ili banjalučke opštine i zamislite da druga dva člana Predsjedništva ne daju saglasnost za podizanje protivpožarnih helikoptera? Ne možete? Naravno da ne možete ni zamisiti! E o tome se ovdje radi! Ovo nije pitanje politike nego elementarne, bazične ljudskosti. A Dodik toga nema i zato mora da ide! Zauvijek! On je naša najveća elemantarna nepogoda", napisao je Bursać. 


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.