19.8.2021. 11:21
0
Generalpukovnik Mašović na Međunarodnom sajmu odbrambene industrije „IDEF-2021" u Istanbulu
Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, koju predvodi načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović, od 17. do 20. augusta 2021. godine, prisustvuje Međunarodnom sajmu odbrambene industrije „IDEF 2021" u Istanbulu.

Tom prilikom delegacija MO i OS BiH je posjetila veliki broj izlagača na Sajmu, te je upoznata sa širokom paletom odbrambenih proizvoda i opreme koji su u upotrebi u oružanim snagama širom svijeta, uključujući kopnena vozila, bespilotne letjelice, oružje, simulatore, radare, zrakoplovne sisteme, rakete, logistička vozila, kao i opremu za sigurnost sistema.


Također, članovi delegacije su imali priliku prisustvovati prezentacijama većeg broja kompanija koje se bave proizvodnjom u ovoj oblasti, a posebno poznatim kompanijama turske odbrambene industrije - ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN, YDS, BMC, NUROL, OTOKAR, FNSS, kao i TAI, uvjerivši se u napredne razvojne tehnologije navedenih firmi.

Za vrijeme posjete delegacije MO i OS BiH Međunarodnom sajmu namjenske industrije IDEF-2021, održan je i sastanak sa visokom vojnom delegacijom Oružanih snaga Republike Turske koju je predvodio načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga Republike Turske general Ya§ar Guler. Razgovarano je o unapređenju saradnje u narednom periodu, kao i podršci Oružanim snagama BiH na modernizaciji kapaciteta i kontinuiranoj izgradnji daljnjih sposobnosti, s ciljem dostizanja planiranog nivoa interoperabilnosti i sposobnosti.


U navedenom periodu načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović je učestvovao i na drugim aktivnostima.

Pored generala Mašovića, u delegaciji MO i OS BiH su i pomoćnik ministra odbrane BiH za nabavku i logistiku Borislav Jezeraškić i vojni ataše BiH u Turskoj brigadir Željko Drljača, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MO BiH.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.