22.8.2021. 9:19
0
Šemsudin Mehmedović: Srbija se mora riješiti ratnih zločinaca zbog mira u svojoj kući
Zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović na društvenim mrežama je komentarisao odnos Srbije prema ratnim zločinima. Status prenosimo u cijelosti.

"Dok određeni broj ratnih zločinaca iz devedesetih mirno šeta Srbijom Aleksandar Vučić potpuno politički dezorjentisan ne zna kako da se zbog toga opravda pred sobom, narodom i međunarodnom zajednicom. Jasno i glasno bez imalo stida izjavi da neće izručiti zločince. Sporazum Bosne i Srbije je mrtav" napisao je on i dodao:

- Ratni zločinci u Srbiji su stvarnost i to je potvrdio Međunarodni sud u Hagu.  Njegov vokabular, odnos prema svojim političkim protivnicima u Srbiji, strah koji ga obuzima zbog povezivanja sa srbijanskom mafijom, sve su to znakovi da Vučić u svojim političkim nakanama počinje koristiti gnusne metode koje su se koristile u historiji.  "Moralni principi" Vučića su se sveli na političke koji u svom diskursu imaju fašističke elemente.

Njegovi "politički megafoni" u Bosni odavno zvižde ovu pjesmu, a sada kada mu je "pukao film" počeo je da pokazuje svoje pravo lice.  Poruka iz Bosne za Srbijance:"Srbija nije profašistička i ratnozločinačka država. U njoj žive fašisti i ratni zločinci iz devedesetih kojih se trebate što prije riješiti radi mira u svojoj državi!", napisao je Mehmedović, prenosi Patria.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.