28.8.2021. 12:26
0
Žuljević: Delegati SDA i HDZ-a nisu za novi saziv Komisije za vrijednosne papire
Aner Žuljević, delegat SDP BiH u Domu naroda Parlamenta FbiH, uputio je odgovor na neistine izrečene od strane Tomislava Martinovića, predsjedavajućeg Doma naroda, a u kojima se tvrdi da SDP blokira izbor nove Komisije za vrijednosne papire FBiH.

"Dužni smo zbog javnosti reagovati na nove neistine i objede oko Komisije za vrijednosne papire koji se kao paravan nezakonitih aktivnosti vlasti kontinuirano pojavljuju u javnosti.

Gospodin Martinović, kao predsjedavajući Doma naroda, nažalost postaje dio parade koja već godinu dana svjesno manipuliše javnost lažima, što je postalo prirodno za vlast sve ove godine. Suština je da sto puta ponovljena laž neće postati istina bez obzira koliko jaku laž smislili. Naša dosljednost da ne budemo saučesnici kriminala je toliko čvrsta da ne postoji kolicčna laži koja će promjeniti naš tav, izuzev da se dostavi ZAKONITA odluka o KVP sa pratećom dokumentacijom.

Na kraju, javnost mora znati da je SDP opozicija i da nema obavezu podržavati vlast u sumnjivim kadrovskim imenovanjima. Direktna odgovornost je na vlasti koja po cijenu šteta koje se pominju i dalje ne odustaju od nezakonitih kadrovskih namjera, jer su ih naredili stranački predsjednici. Suštinsko pitanje za HDZ i SDA jeste: zašto krijete da i vaši stranački delegati neće da podrže navedenu odluku, jer smatraju da su argumenti SDP-a potpuno opravdani?

Naravno isti to ne smiju javno reći, pa ne dolaze na sjednice, jer se boje stranačkih sankcija zbog neprirodnog pritiska u javnosti kojim pokušavate smjestiti stranačke poslušnike sa upitnim kvalifikacijama umjesto stručnih i depolitiziranih kadrova.

Istina je jača od svake laži, a to je da u vladajućoj koaliciji imate problem, jer ne možete skupiti vaših 30 glasova, pa pritiskom pokušabate prebaciti odgovornost na SDP koji nikad neće pristati da bude paravan za vaše nezakonite aktivnosti”, navodi Žuljević.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.