31.8.2021. 15:29
3
Zvizdić razgovarao s ambasadoricom Njemačke u BiH
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas s ambasadoricom Njemačke u BiH Margretom Uebber o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, sa posebnim fokusom na EU integracije, investicije, vladavinu prava i regionalnu saradnju.

Saglasili su se da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski i da je i u narednom periodu potrebno podsticati saradnju u svim segmentima.

Zvizdić je posebno zahvalio na dosadašnjoj prijateljskoj, iskrenoj i izuzetno korisnoj podršci Bosni i Hercegovini na putu EU integracija, izgradnji infrastrukture i ekonomskom razvoju, te posebno naglasio ključnu ulogu njemačke kancelarke Angele Merkel na pokretanju Berlinskog procesa i njemačko-britanske inicijative koja je unaprijedila saradnju država zapadnog Balkana i dala novi zamah evropskim integracijama BiH.

Ambasadorica Uebber je istakla da Njemačka želi da se Bosna i Hercegovina integriše u euroatlantske strukture i naglasila da je na tom putu Njemačka bila i ostala iskren prijatelj našoj zemlji.

Zvizdić i Uebber su se saglasili da su blokade institucija u BiH kontraproduktivne, te da treba što prije nastaviti reformske procese i aktivnosti na realizaciji prioriteta iz Mišljenja EU za BiH kako bi se postigao napredak, unaprijedila sigurnost i ekonomija, a institucije BiH se ponovo posvetile aktivnostima na evropskom putu i ekonomskom razvoju, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.