2.9.2021. 19:22
0
Ratni zločinci diktiraju stav Srbije prema smjeni Dodika
Iz protivljenja smjeni Milorada Dodika od strane presuđenih ratnih zločinaca Vojislava Šešelja i Biljane Plavšić potpuno očigledno da ratni zločinci diktiraju zvaničan stav Republike Srbije po pitanju smjene Milorada Dodika. Iako su presuđeni za najgore oblike ratnih zločina, zločinci Šešelj i Plavšić učestvuju u kreiranju međunarodnih odnosa putem zvaničnika Republike Srbije koji stavove ratnih zločinaca prevode u zvanične stavove Republike Srbije.

Hapšenje Dodika bi stvorilo haos, ali nemoguće ga je uhapsiti ako on ne ode tamo mečki na rupu. Ako ga Kristijan Šmit slučajno smeni, on ne može sprovesti tu smenu. Nije ovo 1998. godina, pa da patroliraju snage SFOR-a i da hapse koga hoće i smenjuju koga hoće - rekao je Šešelj u jutarnjem programu Hepi TV - prenosi agencija Patria.


Ukoliko međunarodna zajednica pristane na odnos u kojemu je stav ratnih zločinaca i stav civiliziranog dijela svijeta imaju jednaku težinu, to će samo značiti još jedno ponižavanje žrtava genocida, i pristajanje na politiku Milorada Dodika koja se upravo temelji na vrijeđanju žrtava i slavljenju ratnih zločinaca.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.