5.9.2021. 17:20
0
Dogovoreno intenziviranje saradnje TK i italijanske Pokrajine Trento
Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić sastao se jučer sa delegacijom iz italijanske Pokrajine Trento s kojima je razgovarao o unapređenju institucionalne suradnje između te pokrajine i Tuzlanskog kantona, imajući u vidu dosadašnje aktivnosti udruženja građanja italijanskog porijekla u Tuzli, čiji je član između ostalih i premijer Hodžić.

Govoreći o dosadašnjem djelovanju građana italijanskog porijekla u Tuzli i aktivnostima koje je podržavala Pokrajina Trento, premijer Hodžić je izrazio spremnost da se ta saradnja izdigne na viši nivo potpisivanjem memoranduma o suradnji Tuzlanskog kantona i Pokrajine Trento, što će biti predmet narednih susreta.


- Italijani su naši prijatelji i uvijek su dobro došli u Tuzlu, TK i BiH. Nastojat ćemo to prijateljstvo osnažiti kroz institucionalnu suradnju - poručio je Hadžić.


(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.