8.9.2021. 17:16
0
Forto o "skrivenoj državnoj firmi" koju je najavio da će otkriti: Sve sam pripremio, ali savjetovali su me da to ne radim
Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ponovo je otvorio pitanje "skrivene državne firme", a detalje, iako je najavio ranije da će obznaniti, ni sada nije otkrio.

- Sakrili su firmu! Trenutno je to pitanje predmet tužbi. Više informacija ne možemo dati, kako ne bismo kompromitovali taj proces - napisao je Forto na Twitteru.

On je podijelio snimak gostovanja u emisij "Polis" na TVSA, gdje ga je voditeljica podsjetila da je prije nekoliko mjeseci rekao da će javnost obavijestiti o detaljima ovog slučaja, ali da to ipak nije učinio.

- Nažalost, to se nije desilo. Ja sam pripremio saopćenje, snimio video, pripremio sve vezano za to, a onda sam dobio savjete i od ministrice pravde i od Pravobranilaštva da to ne radim, jer je to predmet tužbi - kazao je Forto.

Kazao je da će od ministrice pravde tražiti da sudu bude upućena urgencija da se odlučivanje u ovom slučaju ubrza.

- Ne možemo utjecati na sam ishod, ali da nam sud izađe ususret, da ubrza sve procese vezane za tužbe za ovu firmu - kazao je Forto.

Podsjetimo, premijer Forto je ranije poručio da je jedna cijela firma sakrivena u Kantonu Sarajevo, odnosno da uopće nije registrovana, iako je više od 60 posto u vlasništvu KS. Kazao je i da je riječ o milionskoj imovini.

- U KS ljudi i ne znaju da postoje neke firme, njihova je imovina sakrivena. Imate državnu firmu koja iznajmljuje imovinu i od toga ona ništa ne prima, samo privatnik od toga ima veliki mjesečni prihod - kazao je premijer Forto ranije.


(Ajdin Balićevac)

 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.