10.9.2021. 12:32
1
Grlić Radman: Komšić je mene uporedio sa Vulinom? Pa, on još uvijek ne shvaća, to govori o njemu i strahu od gubitka položaja
Hrvatski ministar vanjskih polova Gordan Grlić Radman kazao je kako je predsjedvajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u strahu da će reformama u BiH izgubiti položaj i "još uvijek ne shvaća da u tom tijelu ne zastupa Hrvate".

Ovo je reakcija hrvatskog šefa diplomatije na Komšićevu izjavu da je “Grlić Radman hrvatski Vulin”.

-Takva izjava više govori o Komšiću, odgovorio je Grlić Radman, koji je ranije Komšića pozvao da podnese ostavku ako ne vjeruje u konstitutivnost naroda u državi kojoj je na čelu.


Grlić Radman je rekao da kao šef diplomatije zemlje supotpisnice Dejtonskog sporazuma inzistira na poštivanju njegovih temeljnih odrednica, kao i Ustava BiH koji propisuje “konstitutivnost triju jednakopravnih naroda i ostalih građana”.

-I, zbog te činjenice, mene kao legalista, Komšić uspoređuje s osobom koja ima zabranu ulaska u Republiku Hrvatsku, zemlju članicu EU i NATO-a. No, to više govori o Komšiću nego o meni, njegov strah od gubitka položaja, nužnom promjenom Izbornog zakona koja bi eliminirala sve oblike diskriminacije i nejednakosti, a osigurala jednakopravnost i ustavnu konstitutivnost, sve je vidljiviji, zaključio je hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova, piše Hina.


(Admir Oručević)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.