11.9.2021. 12:32
2
"Institucionalna kriza se može brzo riješiti ukoliko Schmidt nametnutni zakon o zabrani negiranja genocida stavi van snage"
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić ocijenio je da se rješenje institucionalne krize u BiH krije u istoj kancelariji u kojoj je i prouzrokovana i u liku visokog predstavnika.

Špirić je rekao Srni da institucionalna kriza u BiH, koja je generisana odlukom bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka o nametanju zakona o zabrani negiranja genocida, uz podršku dijela međunarodne zajednice, nije produkovana da ne bi trajala, nego da traje.

"Kriza se može brzo riješiti samo ukoliko novi visoki predstavnik, koji nažalost nije imenovan u skladu sa Dejtonskim sporazumom, tu odluku stavi van snage", poručio je Špirić.

On je izrazio zabrinutost zbog, kako je rekao, odsustva potrebe političkih aktera u BiH za dijalogom.

"Umjesto da budu posvećeni dijalogu kako riješiti krizu i izazovima koji stoje pred BiH, oni su se pretvorili u navijačke skupine", zaključio je Špirić.

(Ajdin Balićevac)

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.