11.9.2021. 14:59
0
Feraget: Odluke sudova pokazuju da se radi o kriminalcima
FOTO: Patria
U Sarajevu se održavaju 20. masovni protesti za Dženana Memića i Davida Dragičevića.

Prisutnima se obratio advokat porodica Memić i Dragičević Ifet Feraget.

“Ja nisam u stanju da ovu bitku izvedem do kraja ali vodit ću je. Odluka Vrhovnog suda FBiH je dokaz da je sve što sam govorio je istina, odluka Ustavnog suda BiH je dokaz da je istina ono što govorim. Našoj djeci treba novi put, novi snovi i samo zajedno to možemo osigurati. Ovo je korumpirana država i ovo je trebalo biti završeno u roku od mjesec dana. Ovo je slučaj od kojeg su korumpirani policajci i tužioci napravili veleslučajeve.

Tražimo ono što nam je zagarantovano Dejtonskim ustavom, kad se oduzem nečiji život država je dužna poduzeti sve. Dženan je ležao u krvi sat vremena dok su obavijestili hitnu.

Dženan je dovezen prekasno. Oni koji su bili s njim je gledao Dženana kako umire. David nije pljačkao nikakve kuće nego su ga našli u potoku jer im se to uklapalo u scenario sa kriminalne konferencije. Tužioci su svjesno kreirali saobraćajnu nesreću, a zadesno utapanje u Banja Luci. Odluke sudova pokazuju da se radi o kriminalcima. Kad se desi ubistvo ne trebate podnositi krivičnu prijavu, ne treba vam advokat, država je dužna da sprovede istragu ali ovdje fali država.

Bitno je utvrditi odgovornost Dalide Burzić, Aide Topalović, Alene Kurspahić Nadarević i Seada Kreštalice i policajaca, ako tužilac zataška ubistvo vi ne vjerujete sistemu u kojem radi.

Mnogo je veća opasnost društvena kada tužilac zataškava ubistvo nego kada kriminalac nekoga ubije. Odgovor porodica Memić i Dragičević je dostojanstvo.

Mi ovdje imamo dokaze, zato oni šute. Ovo će promijeniti sistem i moramo do kraja istjerati. Ovo što se desilo u ova dva slučaja priliči Afganistanu, ne priliči BiH. Mi smo dovoljno pametni, da uredimo svoje probleme.

Poslao sam pismo visokom predstavniku a Schmidt mi je odgovorio da trebamo raditi na uspostavljanju vladavine pravde. Vladavina prava je da se tužioci drže zakona", kazao je Feraget. 

(Patria)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.