12.9.2021. 20:48
0
Pijani vozač napao policajca prilikom kontrole, smjestili ga na odjel psihijatrije
Policijski službenici Policijske uprave Trebinje lišili su slobode lice inicijala R. Č. iz Bileće jer je tokom kontrole u saobraćaju verbalno, a zatim fizički napalo policijskog službenika.

Prema riječima Jelene Biberdžić, portparola PU Trebinje, policijski službenici Policijske stanice Bileća su 10. septembra oko 22:30 sati, nakon uočenog prekršaja u saobraćaju, zaustavili vozilo Fiat Punto kojim je upravljao R. Č.

“Nakon zaustavljanja, lice je izašlo iz vozila i vrijeđalo policijske službenike verbalno, a zatim fizički napalo policijskog službenika M. K. koji zadobio lakše tjelesne povrede”, rekla je Biberdžić i dodala da je nakon preduzimanja zakonskih mjera i radnji R. Č. uhapšen.

“Lice je odavalo znake alkoholisanosti, ali je odbilo da se podvrgne alkotestiranju”, istakla je Biberdžić i dodala da je o događaju obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog Tužilaštva u Trebinju koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela “Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”, a nakon kompletiranja predmeta, protiv istog će nadležnom tužilaštvu biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

“Navedeno lice je u 2:30 sati otpušteno iz prostorija Policijske stanice Bileća zbog upućivanja u Javnu zdravstvenu ustanovu Opšta bolnica u Trebinju na Odjel psihijatrije”, naglasila je Biberdžić, prenosi portal Crna hronika.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.