17.9.2021. 19:37
0
"Salko Tursunović je sin desne ruke Nasera Orića, Zulfe Tursunovića ratnog zločinca osumnjičenog za više monstruoznih ubistava i zločina"
Nebojša Vukanović, zastupnik u NSRS, objavio je na svom blogu tekst pod naslovom “Skandalozno – Srbi izabrali sina ratnog zločinca Zulfa Tursunovića za predsjednika SO Srebrenica”.

Vukanović u svom tekstu, u kojem piše o smjeni predsjednika Skupštine Opštine Srebrenica Ćamila Durakovića, te imenovanju Salke Tursunovića na njegovo mjesto glasovima srpskih odbornika, kaže da se radi o Pirovoj pobjedi i navodi teške optužbe na račun Tursunovića, odnosno njegovog oca Zulfe Tursunovića.

“Duraković je smijenjen jer je veličao i slavio ratne zločince koji su učestvovali u pokoljima civila, što je nedopustivo, ali je skandalozno što je glasovima srpskih odbornika u Skupštini opštine Srebrenica za novog predsjednika izabran Salko Tursunović, sin Zulfa Tursunovića, ratnog zločinca osumnjičenog za više monstruoznih ubistava i zločina, desne ruke Nasera Orića tokom rata od 1992. do 1995. godine”.

Ne znam šta je Salko radio tokom rata, i ne treba sin da nosi krimen svog oca, ali ako se teži istinskim pomirenju i suživotu onda se ovakve stvari ne bi smjele događati, jer je Zulfo Tursunović osumnjičen za brutalne ratne zločine tokom rata u Srebrenici, između ostalog za ubistvo medicinske sestre i sudije Savića, maltretiranje Bošnjaka u Srebrenici od 1992. do 1995. godine, ali i zbog korupcije u pravosuđu uprkos iskazima i svjedočenjima Bošnjaka, ne samo Srba”, piše Vukanović.

U nastavku navodi da se “treba zapitati kakve bi bile reakcije javnosti u Federaciji kada bi sin nekog visokog oficira Vojske Republike Srpske osuđenog za ratne zločine bio izabran na neku visoku funkciju u Federaciji i to glasovima SDA i drugih stranaka, i zbog toga je izbor Salka Tursunovića velika sramota za sve srpske odbornike u SO Srebrenici koji su za njega glasali”.

Vukanović kaže da bi se došlo do istinskog pomirenja treba osuditi svaki zločin i poštovati svaku žrtvu.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.