18.9.2021. 16:44
0
"Lijepo spavaj, predivna ženo": Sanja Burić sahranjena u Sarajevu
FOTO: Hayat
Bosanskohercegovačka glumica Sanja Burić sahranjena je danas na gradskom groblju Vlakovo.

Mnogobrojni prijatelji, porodica, kolege i studenti oprostili su se od istaknute profesorice i glumice koja je utjelovila likove u mnogim televizijskim i filmskim ostvarenjima.

Ostavila je neizbrisiv trag i na “daskama koje život znače”, kao i u srcima svih studenata kojima je predavala na Akademiji scenskih umjetnosti.



Velika glumica, a još veći čovjek, rekli bi mnogi.

Mnogi će se zauvijek sjećati njene dobrote, iskrenih savjeta i humanosti. Nesebično je izlazila u susret svima kojima je to trebalo.

Bila je spremna pomoći svima kojima je pomoć bila potrebna.
Otišla je mirno, kao što je i živjela.

Na komemoraciji koja je održana prije sahrane govorili su njeni prijatelji i kolege.

"Kao i sa studentima, i cijelu Akademiju kao instituciju si gurala naprijed, ukazujući na mogućnosti kako naša škola može da ide dalje, da bude bolja. Tvojim odlaskom Akademija je izgubila puno više nego što u ovom momentu možemo shvatiti i razumijeti. Ali prije svega, izgubili smo divnu osobu. Osobu na koju si se mogao osloniti. Divno ljudsko biće. Istinskog prijatelja",  rekao je Srđan Vuletić, dekan ASU.

Nakon što je objavljena vijest da je Sanja preminula, mnogi su se prijatelji oprostili od nje dirljivim i emotivnim porukama

"Zbogom Sanja, zbogom predivna i prelijepa ženo, neka ti bude laka zemlja. Nadam se da si otišla na bolje mjesto…. Bila si veliki drug, iskren i dobar čovjek…. Mi ostajemo značajno siromašniji što smo te ovako rano izgubili…", samo je jedan od komentara.

Podsjećamo, Sanja Burić je preminula je 14. septembra, u 48. godini od posljedica moždanog udara.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.