19.9.2021. 22:34
0
Ljuti na ministra Štetu: Roditelji đaka iz Tarčina ogorčeni
Grupa roditelja đaka iz Hadžića i Tarčina ogorčena je trenutnom situacijom kada je prevoz putnika, tačnije učenika, od kuće do škole. Poslali su mu otvoreno pismo koje su ujedno proslijedili i medijima. Prenosimo njihovo pismo u cjelosti bez korekcija.

Poštovani gospodine Šteta,  U posljednje vrijeme na linijama na općini Hadžići ne ide. Uposlenici grasa kažu da nema vozila. Vi kao poslodavac ste obavezni ste omogučiti  im sredstva za rad te se iskreno nadamo da ćete kada se već hvalite milionima koje ulažete u javni gradski prijevoz, za potrebe grasa kupiti i nekoliko autobusa. Uostalom, vjerujemo da bi Turska ili bilo koja druga Zemlja ponovno donirala koje vozilo, jer mi građani Tarčina smo zadovoljni i donacijama, samo da ne mislimo kako će nam dijete stići u školu i iz nje.  Spominjete milione za nabavku novih trolejbusa, tramvaja, rekonstrukciju pruge pa kada nas i naše unuke već zadužujete gospodine Šteta, zadužite nas i za nabavku novih autobusa, jer Kanton Sarajevo nije samo od Marijin dvora do Ilidže kako ga vi u svojim projektima predstavljate. Kanton Sarajevo je i Trnovo i Hadžići, a i Ilijaš.

Poštovani gospodine Šteta,  Mi, roditelji shvatamo našu grešku, ali i shvatamo rat koji pokušavate da dobijete preko leđa naše djece. Našu djecu kažnjavate i tjerate da pješače jer smo izabrali načelnika koji nije bio kandidat trojke. Podsjećamo Vas da je osnovno ljudsko pravo, pravo na obrazovanje koje nam vi svojim neradom uskračujete na način da ne želite firmi gras da nabavite autobuse koji bi prevozili našu djecu.  Svoje ratove vodite tamo gdje treba da se vode politički ratovi, a našu djecu Vam ne damo. Niti Vama niti bilo kojoj drugoj stranci.

Poštovani gospodine Šteta,  Umjesto što nas na dnevnoj bazi pozdravljate na društvenim mrežama, preporučujemo Vam da se počnete baviti poslom za koji ste plačeni. Vratite nam buseve na liniji Ilidža Drozgometva, sve polaske na liniji Ilidža Vukovići, Hadžići Ljubovčići i Hadžići Lokve da se ne moraju izvirivati da li će doći ili ne, Vratite nam liniju Hadžići Kasatići, Tarčin Budmolići, Tarčin Korča, Tarčin Luke, Tarčin Trzanj, Ilidža Miševići.  Ukoliko nam ne udovoljite i ne riješite probleme sa kojima se susrećemo u narednih 15 dana, bit ćemo prisiljeni da našu djecu (njih oko 300) zajedno sa našim porodicama dovedemo pred Vladu KS gdje ćemo započeti štrajk glađu do normalizacije prijevoza. Pokušali smo blokadom terminala, ne ide, nadamo se da će ovo pismo pomoći u rješavanju problema.  

Srdačan pozdrav.  Roditelji djece iz Tarčina.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.