20.9.2021. 14:00
5
Iz ureda Benjamine Karić poručili da je iznos od 17.000 KM 'kafanskih računa' potrošen za godinu dana, ali da je Skaka trošio i do 53.000 KM
- Ovo su iznosi za skoro cijelu godinu, a ranijih godina trošilo se skoro četiri puta više novca - kazali su u izjavi za "Avaz" iz Ureda gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić nakon što su pojedini mediji objavili da je njen ured za pola godine potrošio blizu 17.000 KM na raznorazna druženja, večere i keteringe.

Iz Ureda su naveli i da je iznos od 17.000 KM mnogo manji od 53.000 KM koji je utrošen 2020. kada su više od pola godine bili zatvoreni ugostiteljski objekti ili 70.000 KM za 2019., u vrijeme mandata Abdulaha Skake.

- Ovaj novac utrošen je račune delegacije žirija SFF-a, a čiji je domaćin Grad Sarajevo. Isto tako novac je utrošen i za račune tokom boravka delegacija Barcelone, Burse, Istanbula u Sarajevu. Grad Sarajevo snosi troškove tokom njihovog boravka. Gradonačelnica je samo dva puta bila prisutna na ovim druženjima čije su faktore stigle u Ured -  naveli su  iz Ureda gradonačenice za "Avaz.

(H. Ahbabović)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.