22.9.2021. 10:24
5
Delegat SDP-a o dešavanjima u Mostaru: Neće ni vaša do zore goriti, bando lopovska...
Aner Žuljević (SDP BiH), delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine komentirao je nemile događaje na utakmici između Veleža i Borca odigranoj u utorak u Mostaru.

Meč je prekinut kod rezultata 2:0 za Borac nakon što su huligani utrčali na teren.

Sudija Sabrija Topalović odsvirao je kraj, a po povratku kući doživio je horor scene jer su mu nepoznati počinitelji na jeziv način zapalili automobil.

Arbitar iz Zenice presretnut je u tunelu u Jablanici, huligani su mu razbili staklo na autu, ubacili baklju pa je četverotoškaš izgorio. Jedna osoba je povrijeđena.

Žuljević je sinoć na društvenim mrežama komentirao dijeljenje pravde, napisavši da "ovo nije suđenje, već obračun Saveza sa 4R".

- Neće ni vaša do zore goriti, bando lopovska - dodao je Žuljević, prenosi Faktor.




U narednom postu na Facebooku Žuljević poručuje da "kad nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost".

Kasnije je editovao post, jer se po njegovom mišljenju prva rečenica "pogrešno tumači".

- Ne podržavam paljevine i fizičke napade, ali cijelim svojim životom stojim iza 4R kao hitne reforme koja iz Saveza mora izbaciti one koji sa sportom nemaju nikakve veze i koji su ga doveli na sramotno niske grane - napisao je delegat SDP-a u Domu naroda FBiH.



Inicijativu za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost takmičenja (4R) fomiralo je pet kluba: Sloboda, Sarajevo, Tuzla City, Velež i Željezničar.


(Admir Oručević)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.