22.9.2021. 12:59
0
Policija traga za prevarantom: Uzeo žrtvi 13.000 KM za skidanje crne magije
Policijska uprava Prijedor ove godine dobila je više prijava da su građani bili meta prevaranata i da su dovođenjem u zabludu nepoznatim osobama isplaćivali novac kao naknadu za obećane usluge, između ostalog, i skidanje crne magije.

-U ovom mjesecu policiji se obratila osoba iz Prijedora koja je prijavila da je nepoznatoj osobi u Derventi predalo torbu sa 13.000 KM za obećanu uslugu skidanja crne magije - navodi se u policijskom saopštenju.

Iz policije pojašnjavaju da nepoznate osobe, u namjeri prevare koriste, lažni navodeći žrtve da im daju novac obećavajući im pomoć u rješavanju zdravstvenih problema ili skidanje crne magije.

-Apelujemo da građani budu oprezni i da ne daju novac nepoznatim osobama, da ne nasjedaju na lažna obećanja pružanja pomoći ili usluga skidanja crne magije, a slučaju da budu mete ovakvih prevarnih radnji da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili ih prijave pozivom na besplatan broj 122 - ističe se u saopštenju.

Iz Policijske uprave Prijedor dodaju da postupaju po svim prijavama i preduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja identiteta izvršilaca i rasvjetljavanja prijavljenih krivičnih djela prevara.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.