22.9.2021. 14:11
1
"SNSD-ova Zora Vidović prekršila zaključke Narodne skupštine RS-a"
Zamjenik predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Radović smatra da je zaključak Narodne Skupštine jučer grubo prekršen jer je u radu ali i u odlukama Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje učestvovala ministrica finansija Zora Vidović iz čega se može zaključiti da je prestala blokada institucija Bosne i Hercegovine.

On je podsjetio na zaključak NS RS koji kaže "da će srpski predstavnici učestvovati u radu zajedničkih institucija samo u slučajevima kada je neophodno učešće radi sprječavanja donošenja odluka protivno interesima Republike Srpske".

- Juče su pale maske oko blokade institucija BiH i oko srpskog jedinstva – naglasio je Radović.

Dok SNSD sa jedne strane polako vrši deblokadu institucija na nivou BiH, kaže Radović, sa druge strane se blokira budžet Banje Luke kako bi se skrenula pažnja sa deblokada.

- Na ovaj način se realizuju prijetnje Banjalučanima iz izborne noći od predsjednika SNSD-a. Sada je potpuno jasno da podignuta tenzija oko tzv. Inckovog zakona nije bila iskrena i da predstavlja klasičnu zloupotrebu i igru sa narodom u cilju pribavljanja jeftinih političkih poena ali i ostvarenja ličnih interesa – poručio je Radović.

On ističe da se pokazalo da je tzv. blokada institucija BiH ali i osporavanje visokog predstavnika čista politička farsa SNSD-a, saopćio je Sektor za politiku i medije SDS-a.

- Dok sa jedne strane zamajavaju narod pričama o samostalnosti Republike Srpske, mirnom razdruživanju ili čak o nekom novom Dejtonu, sa druge strane pokušavaju da se bezbolno vrate u institucije BiH – navodi Radović.

Opozicija mora, dodaje ona, da napravi otklon od pogubne politike SNSD-a jer ona nije iskrena i može da narod u Republici Srpskoj odvede u ekonomsku izolaciju što bi realno teško mogli da izdržimo.

- Naš budžet je na kreditnoj infuziji jer zavisi od kredita MMF-a i banaka, a građani sve lošije žive – zaključio je Radović.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.