26.9.2021. 8:01
0
Skupština KS u utorak o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji
Skupština KS u utorak 28. septembra održat će 42. radnu sjednicu, a kao redovne tačke su informacija o epidemiološkoj situaciji i zastupnička pitanja i inicijative. Zastupnici bi na ovoj sjednici mogli razmatrati i zahtjeve Studentskog parlamenta koji su zatražili dodatni septembarski rok te prijenos tri predmeta u narednu godinu.

Jedan od zahtjeva je i smanjenje cijene školarina, ali resorno Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade je bez ministra iako se bliži akademska godina. Problema je sve više pa bi stranke trojke što prije trebali predložiti kadrovsko rješenje za ovaj izuzetno važan resor u Vladi KS.
 
Neki od zastupnika proteklih dana održali su sastanke sa predstavnicima Studentskog parlamenta UNSA te će vjerovatno kroz zaključke i inicijative biti glas studenata u Skupštini KS. 

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o odobravanju zaključenja Memoranduma o razvoju saradnje između Kantona Sarajevo (Bosna i Hercegovina) i Vlade Pokrajine Koruška (Pokrajina Koruška, Republika Austrija) koji uključuje saradnju u više oblasti nauke, privrede, kulture, društvenih nauka, zajedničko organiziranje konferencija, okruglih stolova, bilateralnih susreta, razmjenu iskustava i uspostavljanju konakata.

Prijedlog Zaključka o prihvatanju Studije društveno-ekonomske opravdanosti uspostave holdinga javnih komunalnih preduzeća na području Kantona Sarajevo iz 2019. godine bit će razmatran na ovoj sjednici. 

Na dnevnom redu su i programi rada institucija kulture KS za 2021. godinu, kao i institucija socijalne zaštite, te će biti razmatrani izvještaji o poslovanju nekoliko kantonalnih preduzeća i institucija za 2019. godinu i 2020. godinu. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.