26.9.2021. 13:58
0
"Stanivuković namjerno izazva paniku i laže, istina je da neka sarajevska agencija odugovlači sa izdavanjem dozvole"
Zločin protiv čovječnosti je kada namjerno i svjesno zarad najjeftinije političke promocije izazivaš paniku i lažeš kako neko na UKC-u Republike Srpske truje narod i pacijente nekakvim industrijskim kiseonikom, iako i te kako dobro znaš da je u vezi sa medicinskim kiseonikom jedino sporno to da agencija koju vodi kadar iz tvoje partije, zarad interesa sarajevskog lobija, odugovlači sa izdavanjem jedne dozvole, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je istakao da svako iole normalan zna da je ogromna razlika između toga da nekakvi bezdušni zločinci na UKC-u RS-a usred pandemije virusa korona truju narod nekakvim gasom za zavarivanje, kako je sramno i "ekskluzivno" ustvrdio gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, i istine da neka sarajevska agencija odugovlači sa izdavanjem jedne dozvole za potpuno ispravan medicinski kiseonik kakav, identičan, koriste u cijelom regionu i širom Evrope, prenosi Srna. 

- Priznaćete da je gradonačlenik izašao pred medije i rekao istinu kako njegov stranački kolega koji je bez ikakve dokumentacije nekakvoj 'Srebrnoj malini' dozvolio da u FBiH uvozi neupotrebljive respiratore odugovlači sa izdavanjem jednog papira, ne bi dobio željenu pažnju javnosti. A, nažalost, umjesto zdravlja i interesa građana, njemu je ta pažnja najbitnija, rekao je Kovačević.

Portparol SNSD-a je naglasio da je ovoj partiji, kao i svim građanima Republike Srpske najbitnije da je medicinski kiseonik na UKC-u, kao i u svim zdravstvenim ustanovama u Republici Srpskoj potpuno ispravan i sertifikovan.

- Najtužnije u cijeloj ovoj priči jeste da će se na kraju ispostaviti da je cijela ova lažna afera kreirana samo da se upotrijebi kao evo već treći povod za najavljene proteste opozicije s obzirom na to da im je prognozirani odziv građana potpuno katastrofalan. Siguran sam da će građani prozreti i ovu prevaru, zaključio je Kovačević. 

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.