26.9.2021. 15:26
0
Oglasio se Stanivuković: Videozapis koji kruži internetom je nastao prije pune tri godine, zašto je objavljen baš danas?
Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković oglasio se povodom snimka koji se pojavio danas.

"Videozapis koji kruži internetom nastao je prije pune tri godine, što jasno znači da nije snimljen u Gradskoj upravi. Zašto je objavljen baš danas, zašto ne prije pola godine ili prije godinu dana? Zašto ne za 20 ili 30 dana ili više od toga? Potpuno je jasno. Zato što danas govorimo o najvećoj aferi koji potresa cijelu Republiku Srpsku, najveću aferu u posljednjih nekoliko godina i više od toga i cilj je da se pažnja skrene sa te teme", kazao je video poruci na svom Facebook profilu gradonačelnik Banjaluke.

Dodaje da šaljivih video zapisa ima svaka osoba te da je nastao u krugu bliskih prijatelja.

"Ali eto i po neki bliski prijatelj služi režimu, a režim je svjestan koja opasnost mu prijeti od mene kao gradonačelnika. Ne bi me čudilo da ovakvih ličnih diskvalifikacija bude mnogo. Isto je bilo i sa videom na kojem vozim trotinet. Taj snimak nastao prije tri i po godine, a predstavljeno je da je snimljen sada, što apsolutno nije tačno", poručio je on.

Podsjeća da se fokus treba vratiti na temu, a to je kiseonik koji se daje pacijentima na UKC.
"Danas i dalje nema odgovora. Iznijeli smo jasne tvrdnje da firma koja uvozi kiseonik u Republiku Srpksu nije registrovana za to i da kiseonik nikada nije poslao ni prvu seriju kvaliteta. To sve jasno govori da je ovo najveći kriminal od kada postoji Republika Srpska i oni na to nemaju odgovor. Vratimo fokus na temu kiseonik. Svi mi imamo slobodno vrijeme, svoje greške i privatni život. Razlika je što moje greške mogu našteti samo meni, a njihov čitavom narodu", zaključio je Stanivuković.

 

(Ajdin Balićevac) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.