26.9.2021. 18:20
0
Novaković Bursać oštro o "školi jahanja": Banja Luka, nažalost, sve više liči na cirkusku arenu i rijaliti studio
Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je Srni da je kao nekadašnjeg odbornika u Skupštini grada Banjaluka i stanovnika ovog grada sramota što Banjaluka danas sve više liče na cirkusku arenu i rijaliti studio.

"Povodom snimka 'škole jahanja' koji kruži internetom, a gdje je 'model konja' upravo gradonačelnik mog grada /Draško Stanivuković/, zaista me sramota i znam da se to tiče svih nas koji živimo u ovom gradu. Gradonačelnik predstavlja naš grad i njegove stanovnike, a ovo je, nažalost, nastavak blamiranja naše Banjaluke i to u regionalnim okvirima. Od jednog lijepog, uređenog grada, Banjaluka danas sve više liči na cirkusku arenu i rijaliti studio. Postoje značajne snage unutar i izvan BiH koje ne žele da Banjaluka bude važan, ozbiljan grad, a čini mi se da im sadašnji gradonačelnik svojski pomaže u tome", rekla je Bursaćeva.

Ona smatra da treba što prije utvrditi gdje je snimak nastao, dodavši da je očigledno da je nastao u radno vrijeme.

"Ukoliko se to dešavalo u prostorijama PDP-a, obistinjuje se ona poslovica: 'Kako ste posijali, tako ćete i požnjeti'. Međutim, ukoliko se ovo dešavalo u prostorijama Gradske uprave tužna sam, zgađena i ljuta. Ban Svetislav Tisa Milosavljević je tu zgradu napravio, a generacije drugih očuvale, da bi služila građanima, da bi se s tog mjesta upravljalo Banovinom, a kasnije i gradom, a ne da se po njoj bijesna djeca igraju konja i jahačica", istakla je Bursaćeva.

U javnosti se pojavio video-snimak na kojem se vidi kako Olga Babić, zaposlena u Gradskoj upravi Banjaluka, jaše gradonačelnika Draška Stanivukovića, koji joj objašnjava kako da nauči da "jaše konja", prenosi Srna.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.