26.9.2021. 22:23
0
Brutalnost na djelu: Dodikovo obezbjeđenje fizički zaustavilo snimatelja i natjeralo ga da obriše sve snimke
FOTO: ilustracija
Na skupu SNSD-a koje je večeras održano u banjalučkom naselju Petrićevac obezbjeđenje Milorada Dodika fizčki je zaustavilo snimatelja portala Insajder.in da obavlja svoj posao, te ga natjeralo da obriše sve snimke sa kamere. Ostao je samo onaj koji smo i objavili - izjava Milorada Dodika, navodi se u tekstu ovog portala.

Potom je našem snimatelju prišao Milenko Letić, koji ga je natjerao da mu preda ličnu kartu, te ga pitao gdje živi. Potom je fotografisao njegovu ličnu kartu i vratio mu je. Letić je bivši šef banjalučke komunalne policije, te nema nikava ovlaštenja da legitime bilo koga, ponajmanje novinare.

Ovim putem pozivamo Udruženje novinara Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, ali i institucije, druge medijske kuće, te SNSD i druge političke subjekte da osude ovakav postupak.

Također, želimo da pozovemo sve u ovom društvu da se bahatom ponašanju političara i lošem odnosu prema novinarima stane u kraj. Ovo nije prvi, niti izolovan incident - navodi se u tekstu ovog protala čiji je novinar bio meta obezbjeđenja.


(Admir Oručević)

RSDodik
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.