27.9.2021. 15:55
1
Gorica Dodik o prijetnjama smrću Stanivukoviću: Gospodin gradonačelnik koji sada zapomaže na sve strane je najviše zaslužan da mi dobijamo takve prijetnje u zadnje vrijeme
Gotovo svaka izjava gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića u posljednje vrijeme kao po pravilu izaziva reakciju Gorice Dodik, kćerke lidera SNSD-a Milorada Dodika. Tako je bilo i sa Stanivukovićevom prijavom za ugrožavanje sigurnosti, koju je podnio zbog fotografije koju mu je poslao Danilo Đikić, na kojoj stoji sa pištoljem uz poruku "Ubiću te Draško".

Međutim, za razliku od dosadašnjih reakcija, ovaj put je Dodik stala na stranu Stanivukovića, ali nije propustila priliku i da ga optuži za prijetnje koje dobijaju ona i njen otac.

- Što se tiče prijetnji smrću, bilo kome pa i Drašku, treba uvesti najstrožije kazne. Ako je istina da je onaj momak ono napisao, treba mu oca prvo smijeniti sa funkcije koju obavlja, a momka kazniti. Svakodnevno samo ja dobijem preko 10 poruka kojima mi se prijeti da će mi djecu zaklati, da ne pričam o Miloradu, i niko nije odgovarao za to. Niko nikome nema pravo da takve stvari šalje i radi, bez obzira na funkciju koju obavlja. Nikada niko nije putem medija pravio od sebe žrtvu, pogotovo ne u regionu, a gospodin gradonačelnik, koji sada zapomaže na sve strane, je najviše zaslužan da mi dobijamo takve prijetnje u zadnje vrijeme, napisala je Dodik na Twitteru.

Inače, policija je danas privela Danila Đikića zbog prijetnji Stanivukoviću. Prilikom pretresa kod njega je pronađen pištolj sa fotografije, koji mu je oduzet. Inače, Danilo je sin Sergeja Đikića, pomoćnika direktora u Autoputevima RS-a.

(Ajdin Balićevac)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.