28.9.2021. 13:34
0
Porodica iz Sarajeva u suzama zbog, kako kažu, nemara Općine Centar: Dijete je došlo iz škole i voda mu je odnijela jedine tene koje ima, jutros nije otišlo u školu
U jučerašnjem nevremenu dom porodice Kulo na Gornjoj Breki u potpunosti je poplavljen.

Stvorila se velika bujica koja je uništila donji sprati njihove kuće. Veliki nanosi blata i vode za 15-ak minuta su nanijeli veliku štetu porodici Kulo. 

Kao razlog prodiranja vode u njihov dom navode i radove koji se sedmicama izvode na rekonstrukciji ulice koja prolazi iznad njihove kuće, prenosi danas Dnevni Avaz.

- Kopali su temelj, danima, mjesecima molimo i kumimo Općinu Centar, a svi su se oglušili. Izlazili su vidjeli, i rekli nam da je to uredu. Da su radovi uredu. Ali jučer su tek došli izlili temelje, i otišli. Kada je kiša počela da pada nastao je haos - kazala je za portal "Avaza" Senada Kulo.

Da nije bilo komšija šteta bi bila veća.

- Komšije su nam pomogle. Dijete je došlo iz škole i dijete jedine tene koje ima, nam je voda odnijela i uništila i dijete jutros nije otišlo u školu - govore Senada i njen muž Ahmed. 

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.