28.9.2021. 17:46
0
Turković: Važan korak ka normalizaciji rada državnih institucija
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas je usvojilo Odluku o privremenom finansiranju čime je spriječena potpuna blokada rada institucija, navela je ministrica vanjskih poslova BiH na Twitter nalogu.

Istakla je da je to važan korak ka normalizaciji rada te da očekuje što hitnije zakazivanje odgođene redovne sjednice.

Naime, ranije su politički predstavnici iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska bojkotirali rad u državnim institucijama nakon što je bivši visoki predstavnik Valentin Inzko 23. jula nametnuo dopune Krivičnog zakona kojima se zabranjuje negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, što je i razlog zbog kojeg Tegeltija nije ranije zakazao sjednicu. 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine trebalo je donijeti Odluku o tromjesečnom privremenom finansiranju bh. institucija čime bi bile osigurane isplate iz budžeta do kraja godine budući da dosadašnja odluka ističe 30. septembra, a budžet bh. institucija i međunarodnih obaveza za 2021. godinu nije prošao svu potrebnu proceduru. 

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.