29.9.2021. 18:00
0
Đajić poručio Stanivukoviću: Monstruozno je ako gradonačelnik želi još jedan spomenik za "12 beba", neka pomogne u prevazilaženju krize
Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a Republike Srpske rekao je kako ova zdravstvena ustanova ima još tri tone kisika, te da rukovodstvo ulaže maksimalne napore kako bi se ovaj problem riješio.

On je podsjetio da je Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH zabranila firmi "THT Tehnogas" da snabdijeva UKC RS kisikom, kao što je to slučaj bio do sada.

- Cijeli dan pokušavam da dobijem Zolaka da ga pozovem u UKC kao ljekara i našeg radnika, a sada to radim posredstvom medija, da dođe ovdje i da vidimo koji su to članovi zakona, etikete na bocama ili šta može biti važnije od ljudskih života i da nađemo rješenje, rekao je Đajić u izjavi za RTRS.

Đajić smatra kako su direktor Agencije za lijekove i medicinsku opremu BiH, Aleksandar Zolak, i gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, do sada već trebali posjetiti UKC RS, kako bi lično pomogli u prevazilaženju ove krize.

- Nama ljekarima je i previše jedan spomenik zbog nedostatka kiseonika, a to je spomenik “12 beba”, a ako gradonačelnik želi još jedan to je onda monstruozno. Mi to ne želimo. Daćemo sve od sebe da pronađemo rješenje za ovu situaciju, kazao je on.

Za kraj, Đajić je napomenuo da je u kontaktu sa vladajućim strukturama manjeg bh. entiteta, sa ciljem da se što hitnije osigura kisik koji neophodan za pacijente.

(Ajdin Balićevac)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.