2.10.2021. 11:20
1
Zastrašujući snimak nesreće u Sarajevu: Bio je pijan kao letva. U glavi sam imao 'Pa, kako me udari, bilo je zeleno'"
U centru Sarajeva prije dvije noći se dogodila saobraćajna nesreća kada je automobilom jedan vozač udario u zgradu Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS).

Vozač je prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, nakon čega je udario u drugi automobil, te se onda zabio u zgradu Narodnog pozorišta.

Zastrašujući snimak udesa

Source.ba portal danas je stigao do snimka ove nesreće, a dobili smo ga od vozača Golfa koji je umalo nestradao zbog nesavjesnog vozača koji je prošao kroz crveno svjetlo i direktno se zabio u njega.

"Dobro je sve prošlo, hvala Bogu. Da me je samo pola metra ili metar udario bliže mojim vratima, vjerovatno bi me vatrogasci vadili iz automobila. U pitanju je djelić sekunde, samo da sam ja išao malo brže ili da je on išao sekundu sporije", rekao je danas za Source.ba portal vozač VW Golfa (identitet poznat Redakciji portala) koji je, ni kriv ni dužan, nastradao u ovom udesu, tačnije njegov automobil, na kojem je pričinjena velika materijalna šteta.

Kaže da, ono što je najgore u cijelom slučaju, osim što je prošao kroz crveno svjetlo, je to da je bio "pijan kao letva".

"Bio je pijan kao letva. Policija ga je vratila nakon neka dva sata, nakon što je bio u Hitnoj. Izvršili su alkotestiranje, pokazalo je da ima 0,8 promila, što znači da je u trenutku udesa imao, vjerovatno, i više", ističe naš sagovornik.

Dodao je kako je policija rekla da će ići na sud, te da će mu sud odrediti kaznu, jer se tereti za dva prekršaja - vožnja u alkoholiziranom stanju, te prolazak kroz crveno svjetlo.

Pijan prošao kroz crveno

Naš sagovornik tvrdi da je prošao sa lakšim povredama, da ima neke manje bolove, ali da ništa nije što se ne može istrpiti.

"U trenutku udara sam u glavi imao 'Pa, kako me udari, bilo je zeleno', jer ja razmišljam da su svi kao ja i da nikada ne prolaze kroz crveno, ali sam se ipak prevario. Nakon udesa nekih 5-6 sekundi sam bio u šoku, nakon toga sam se malo dozvao, otkopčao pojas i pokušao otvoriti vrata. Međutim, vrata su bila zablokirana tako da sam izašao kroz prozor koji se razbio od siline udara", kaže sagovornik našeg portala.

"U tom trenutku je nekoliko momaka krenulo ka drugom automobilu da izvuku unesrećenog iz njega, dok sam ja u tom trenutku vadio sigurnosni trokut iz gepeka da koliko-toliko upozorim druge da budu oprezni. Uskoro je stigla Hitna pomoć i odveli su ga u bolnicu. Ubrzo nakon toga je došla i policija da obavi uviđaj. Sve je to trajalo nekoliko sati. Nakon što su krivca vratili na mjesto zločina, uradili su nam alkotestove i uzeli izjave i onda smo svi otišli svojim kućama", rekao je sagovornik Source portala.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.