5.10.2021. 8:53
0
Građani danas izlaze na proteste: Nemamo vode i po osam sati
Građani Istočnog Sarajeva danas organizuju proteste na parakingu Doma zdravlja s početkom u 17:30 sati zbog redukcija vode u opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža koje traju od jula ove godine.

“S obzirom da su građani već treći mjesec suočeni sa problemom vodosnadbijevanja, te da su ih nadležni samo paušalno obavještavali o tome koja su potencijalna rješenja, i kada će se prestati sa svakodnevnim redukcijama koje traju i do 8 sati dnevno, organizovan je protest na koji su pozvani direktor Vodovoda, gradonačelnik, načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, a sve kako bi se obratili građanima i dali odgovore na pitanja kako, ko i šta dalje. Na protestu će organizator u ime nezadovoljnih građana uručiti nadležnima zahtjeve koji se odnose na hitno rješavanje pitanja urednog vodosnadbijevanja, pokretanja nadzora nad zakonitosti poslovanja Vodovoda i zaštitu svih izvorišta namijenjenih ljudskoj upotrebi”, kazali su organizatori.

Zamolili su sve građane koji žele učestvovati na protestu da poštuju naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije za vrijeme pandemije corona virusom, prenosi N1.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.