6.10.2021. 11:01
0
Direktorica FIPA-e na sastanku s novoimenovanom šeficom Trgovačkog ureda pri Ambasadi Kraljevine Španije
Unaprijediti saradnju u oblasti obnovljivih izvora energije, turizma i infrastrukture - navedeno je na sastanku.

Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Milica Marković je primila novoimenovanu šeficu Trgovačkog ureda pri Ambasadi Kraljevine Španije gđu. Ana Maria Mazo Martinez i savjetnicu za trgovinu, gđu. Montserrat Perez Ripoll, s ciljem upoznavanja s trendovima stranih ulaganja u BiH, te trenutnoj ekonomskoj saradnji između dvije zemlje s fokusom na investicije Španije u BiH.


Dosadašnja iskustva FIPA-e u saradnji s potencijalnim investitorima iz Španije govore da su oni uglavnom bili zainteresovani za obnovljive izvore energije, posebno solarne, zatim turizam, kao i autoindutriju gdje je uspostavljena saradnja s bh. kompanijama. Konstatovano je da su španske investicije na dosta niskom nivou, te da bi trebalo pronaći način kako privući nove investitore iz ove zemlje, na čemu će zajednički raditi FIPA i Ambasada Španije.



Trgovački  ured Ambasade Španije i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine u saradnji s FIPA-om, Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, Privrednom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Privrednom komorom Republike Srpske, i uz učešće Ministarstva energetike i rudarstva Republike Srpske i Ministarstva energetike, rudarstva i industrije Federacije Bosne i Hercegovine organizovali su radionicu “Obnovljivi izvori energije u Bosni i Hercegovini” koja se održala  23. marta 2021. godine.



(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.